zaterdag, september 28, 2013

30% korting op Redbeans machines

In samenwerking met Redbeans heeft Coffee3 nu een najaarsactie met 30% korting op de Redbeans machines. Mail uw interesse naar info@coffee3.nl en vraag naar de voorwaarden.
vrijdag, september 27, 2013

Het verhaal achter Nescafé ... koffiemerk nummer 1 in de wereld ....een blog cyclus .... deel 3

Het merk Nescafé bestaat inmiddels al 75 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot het grootste koffiemerk ter wereld. In die 75 jaar zijn er vele zaken gebeurd die geleid hebben tot deze leidende positie. Derhalve willen we in een cyclus van een aantal blogs diverse leuke wetenswaardigheden bloggen .... vandaag deel 3!

Nescafé is een 'kind' van Nestlé. De basis ligt in Vevey, een kleine stad aan het meer van Geneve te Zwitserland. Deze locatie herbergt een aantal verwijzigingen naar het onstaan van Nescafé. De reputatie van het merk is onder andere gebouwd op de zorg en nauwgezetheid van de productie, kwaliteiten die in Vevey te zien zijn. Achter Vevey bevinden zich de heuvels, een bergkam van 500 meter boven het meer. Deze zijn meestal bedekt met wijngaarden, liggen als een lappendeken geworpen over de glooiende heuvels, de rijen van wijnstokken netjes in de bodem. Waar de hellig steiler is, zijn de percelen vormgegeven in terrassen. Hoge, bijna verticale muren houden aarde vast, vangen de dagen zon en warmen de wijnstokken op in de nacht. Engineering en precisie zijn duidelijk te zien, evenals de wil om het beste te halen uit een schaarse bron!

Nescafe's mondiale expansie werd mede gevormd door de kenmerken van de oorsprong. Vevey is een kruispunt voor internationale handel sinds de Romeinse tijd en is lang blootgesteld aan culturele diversiteit. De dichtstbijzijnde Duits sprekende stad ligt op een uur rijden. Nog een uur rijden brengt u naar de grens met Duitsland, nog een ander uur Oostenrijk. Uitkijkend over het water, zijn de ogen zijn op een rij bergtoppen. Aan de tegenovergestelde zijde van het meer ligt al Frankrijk. Kijk naar links, en de brede rivier mondt uit in het zuiden naar Italië, een uur rijden. Bijna alle nationaliteiten van de wereld hebben zich verzameld in Nestle kantoor.
zondag, september 22, 2013

Het verhaal achter Nescafé ... koffiemerk nummer 1 in de wereld ....een blog cyclus .... deel 2

Het merk Nescafé bestaat inmiddels al 75 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot het grootste koffiemerk ter wereld. In die 75 jaar zijn er vele zaken gebeurd die geleid hebben tot deze leidende positie. Derhalve willen we in een cyclus van een aantal blogs diverse leuke wetenswaardigheden bloggen .... vandaag deel 2!


Het verhaal van Nescafé is geen verhaal omtrent overeleving, nee, het verhaal kenmerkt zich door een continuering van successsen. In April 1938 werkten er 12 mensen full-time aan het merk, vandaag de dag zijn dit er 12.000, en vele mensen meer die er van afhankelijk zijn en met het merk werken.

De afgelopen 75 jaar heeft het merk verder gebouwd aan haar merkbelofte; to maximise the enjoyment and ease of preparing a cup of coffee. Sommige zaken zijn nou eenmaal gemakkelijker te formuleren in het Engels...

Om aan deze belofte te voldoen heeft het ook geleerd om zich aan te passen aan de veranderende omgeving en te werken aan de behoefte voor vernieuwing. Zoals de seizoenen iedere keer wisselen, zo evolueert ook de smaak van de mensen. Nieuwe genereraties hebben vaak de behoefte om zich op talloze vlakken te onderscheiden van de vorige generaties. Nescafé heeft geluisterd en invulling gegeven aan de veranderde behoeften over de tijd en door de verschillende culturen heen. Het continuerende success is met name te danken aan het feit dat Nescafé zich continu heeft weten aan te passen aan wensen van de nieuwe consumenten en en het verkrijgen en behouden van het vertrouwen van deze consumenten in het merk Nescafé.