dinsdag, juli 02, 2013

Nestlé Professional lanceert koffieconcept

NESCAFÉ Alegria: helder antwoord op complexe vraag

Koffiedrinkers verwachten tegenwoordig veel van hun koffie. De voorkeur gaat steeds vaker uit naar koffievariaties en alle opties moeten van een hoge kwaliteit zijn. Uit cijfers van Nestlé Professional blijkt dat de wereldwijde markt voor variatiekoffie elk jaar groeit met 20%. Koffieaanbieders willen graag gehoor geven aan deze stijgende vraag, maar hebben ook de behoefte aan een eenvoudig en kostenefficiënt koffieconcept. Om hieraan te voldoen biedt Nestlé Professional het koffieconcept NESCAFÉ Alegria, speciaal gericht op de kantoor-, zorg- en industriesector.

Roelof van Dinter, directeur van Nestlé Professional Benelux vertelt: "Consumenten willen kunnen kiezen uit verschillende soorten koffie van een hoge kwaliteit voor een acceptabele prijs en dat graag snel geserveerd. Maar tegelijkertijd willen koffieaanbieders een eenvoudige bediening, zo min mogelijk afval en een machine die makkelijk schoon te maken is. Met NESCAFÉ Alegria geven wij een eenvoudig antwoord op een complexe vraag. Wij noemen dat in één woord: simplexity. Vorig jaar hebben wij het succesvolle koffieconcept NESCAFÉ Milano tijdens de Horecava gelanceerd. Met de twee koffieconcepten NESCAFÉ Milano en NESCAFÉ Alegria komen wij tegemoet aan de bestaande vraag, zodat het voor elke organisatie en elke koffiefan mogelijk is om een heerlijke kop koffie te maken."

NESCAFÉ Alegria: gemak en snelheid voor een goede prijs
Met NESCAFÉ Alegria biedt Nestlé Professional een economisch aantrekkelijk concept dat verschillende soorten koffie serveert in korte tijd. NESCAFÉ Alegria beschikt over onderhoudsvriendelijke koffiemachines, een breed assortiment aan koffiemelanges, service op maat en een wereldwijd vertrouwd merk. Ondernemers en bedrijven hebben een keuze uit een breed aanbod van koffiemachines met een lage tot extreem hoge capaciteit en met of juist zonder betaalmogelijkheden, dit natuurlijk geheel afhankelijk van de wensen van de afnemer. Roelof van Dinter licht het concept toe: "Snel de beste kop koffie maken, is precies waar NESCAFÉ Alegria voor staat. Met NESCAFÉ Alegria kunnen werknemers, gasten of cliënten een koffie maken helemaal naar hun persoonlijke smaak. En dat met maar één druk op de knop."

Voordelen van NESCAFÉ Alegria:
- Groot assortiment (koffie, melk en chocolade)
- Eenvoudig en makkelijk te bedienen door medewerkers, gasten en cliënten
- Keuze uit een breed aanbod van betrouwbare koffiemachines
- Een snelle en kwalitatieve bereiding

Het NESCAFÉ Plan: koffie met een verhaal
De koffie van NESCAFÉ Alegria wordt gekocht en ontwikkeld volgens Het NESCAFÉ Plan. Samen met koffieboeren en partners als Rainforest Alliance streeft Het NESCAFÉ Plan naar het zo verantwoord mogelijk produceren in het gehele koffieproces, van boon tot kop. Het betreft een wereldwijd initiatief om de koffieketen te verduurzamen en te verbeteren. Het plan is gericht op de drie belangrijkste fases van het koffieproces: landbouw, productie en consumptie. Er wordt intensief samengewerkt met boeren, zo biedt Het NESCAFÉ Plan ondersteuning, opleiding en investeert in de ontwikkeling van koffieplanten die geleverd worden aan de boeren. De verantwoorde productie uit zich in allerlei initiatieven om duurzamer te werken, zoals het omzetten van koffieresten in energie. Tenslotte is er aandacht voor het kiezen van de juiste koffiemachine. Hiervoor werd er een speciale online Life Cycle Analysis tool ontwikkeld waarmee bedrijven verschillende koffiesystemen kunnen vergelijken op het gebied van energieverbruik, waterverbruik en het effect op het klimaat.

Kijk voor de verkooppunten van NESCAFÉ Alegria op www.nestleprofessional.nl